MAGISTRAL 50 SC si KALIF 480 EC, pachetul care va scapa de buruieni

Scris de Echipa Alcedo

Pentru fermierii care intentioneaza sa infiinteze o cultura de rapita in aceasta perioada, compania ALCEDO, vine in sprijinul lor cu un pachet util in combaterea buruienilor problema din aceasta cultura. Pachetul este format din doua erbicide ce combat un spectru larg de buruieni care v-ar putea compromite cultura, precum turita, rocoina, traista ciobanului, etc. Acest pachet este un amestec intre MAGISTRAL 50 SC (500 g/l metazaclor) si KALIF 480 EC (480 g/l clomazon), care se aplica preemergent, in tank mix (1,5 l MAGISTRAL 50 SC + 0,2 l KALIF 480 EC/hectar). Asadar, combinatia dintre cele doua substante, metazaclor si clomazon, asigura rasarirea culturii de rapita fara buruieni.

MAGISTRAL 50 SC este a doua denumire a produsului SULTAN 50 SC al companiei ADAMA. Este un erbicid sistemic ce combate un spectru larg de buruieni cu rasarire din samanta si, activat de ploaie sau apa de irigare, face ca substanta activa sa fie usor absorbita si translocata de catre buruienile sensibile, prin radacini. De asemenea, trebuie mentionat ca, avand o remanenta destul de indelungata, MAGISTRAL 50 SC protejeaza culturile de noi valuri de imburuienare pana la incheierea randurilor. Ca si spectru de combatere, amintim: buruieni monocotiledonate anuale (Echinochloa) si dicotiledonate anuale (Amaranthus, Chenopodium, Capsella, Matricaria, Galium, in faza optima de 2-4 frunze).

KALIF 480 EC este un erbicid cu actiune sistemica, iar substanta activa, clomazon este absorbita, atat prin radacini, cat si prin lastari. Aplicat conform dozelor recomandate si in conditii normale de clima, produsul nu produce fenomene de fitotoxicitate.

Buruienile combatute cu ajutorul erbicidului Kalif 480 EC sunt urmatoarele: Galium aparine (turita), Stellaria media (rocoina), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Thalaspi arvense (pungulita), Lamium purpureum (urzica moarta), Datura stramonium(ciumafaia), Papaver rhoeas (mac), Veronica hederifolia (doritoare), Veronica arvense (ventrilica),Euphorbia helioscopia (laptele cucului), Arabidopsis thaliana, Echinochloa crus-galli (iarba barboasa),Matricaria inodora (musetel salbatic), Chenopodium album (spanac salbatic), Descurainia sophia(voinicica), Anthemis arvensis (romanita de camp),Apera spica-venti (iarba vantului), Polygonum convolvulus (hrisca urcatoare).

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui pachet, va recomandam sa contactati reprezentantul de vanzari Alcedo, din zona dvs, sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro.
Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.