Fortuna Max, fungicidul sistemic pentru combaterea agentilor patogeni la foarte multe culturi agricole si horticole

Scris de Echipa Alcedo

Majoritatea culturilor semanate in primavara, sunt in faza de crestere activa, perioada in care plantele trebuie sa fie protejate de boli si daunatori. Daca vorbim de boli, fie ca sunt patari, fainari sau putregaiuri, pentru a mentine plantele sanatoase, trebuie sa avem grija ce fungicid utilizam.

Ce solutie avem?

FORTUNA MAX (a 2-a denumire comeciala a fungicidului Fulial), fungicid  sistemic, o strobilurina cu actiune translaminara ce inhiba germinatia sporilor si controleaza cresterea miceliului si sporularea.

Pe langa efectul fungicid, produsul stimuleaza procesele fiziologice ale plantei, efect ,,stay green”, adica mentine cultura verde o perioada mai lunga de timp, ceea ce inseamna crestera productiei. Produsul are omologari la foarte multe culturi agricole si horticole cum ar fi: cereale paioase, porumb, rapita, cartof, fasole, mazare, majoritatea legumelor, plante ornamentale, etc.

Se aplica preventiv sau la aparitia primelor simptome de boala, doza fiind in functie de cultura si de stadiul de infectie.

Mai multe detalii, aici: https://alcedo.ro/