Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

vremea (1)In aceasta perioada va predomina o vreme mai calda decat in mod obisnuit, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 21…31°C, la scara intregii tari, iar cea minima intre 7…18°C, in toate zonele de cultura. Referitor la rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe profilul de sol 0-100 cm, aceasta se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Seceta pedologica moderata si local puternica se va semnala in Maramures si Dobrogea, pe suprafete extinse din Crisana, estul Munteniei, vestul, nordul si local in centrul Transilvaniei, local in estul Banatului, izolat in nord-estul si sud-estul Moldovei. In cultura de porumb, aprovizionarea cu apa in stratul de sol 0-20 cm, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole.

Cat despre uniformitatea si vigurozitatea plantelor acestea se prezinta in parametrii normali la culturile insamantate in epoca optima, respectiv medie si slaba la cele intarziate fenologic si pe terenurile cu deficite de umiditate in sol.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.