Vremea calda favorizeaza atacul larvelor de musca cerealelor in tot mai multe judete din sudul tarii

Zilele acestea putem constata ca temperatura aerului depaseste 25°C in multe zone din sudul Romaniei desi este final de octombrie!

Temperaturile anormal de mari favorizeaza atacul larvelor de musca cerealelor! Dupa Arges si Olt, si fermierii din jud. Calarasi si Ialomita au semanalt prezenta larvelor in culturile de cereale, mai ales acolo unde samanta a fost tratata doar cu fungicid.

Atentie! Plantele atacate nu mai fructifica, deci chiar si in cazul in care inca nu ati depistat atacul, specialistii ALCEDO recomanda aplicarea unui tratament prevetiv cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC in doza de 0.1 l/ha, care are efect si asupra afidelor.

La o vizita in camp se pot observa plantele atacate: frunza centrala a acestora este ofilita, iar daca este smulsa se desprinde cu usurinta. Pentru o identificare mai exacta se poate indeparta ultima frunza (ingalbenita sau uscata), iar la baza tulpinii se depisteaza larva, situatie in care se impune efectuarea tratamentului cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC in doza de 0.1 l/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.