Vremea calda de afara, prielnica aplicarii biofungicidului POLYVERSUM la grau si orz!

Dupa cum bine stim deja, Comisia Europeana vrea ca pana in 2030, 25% din suprafata agricola a UE sa fie destinata agriculturii ecologice. Asta inseamna peste 3 milioane de hectare de teren agricol din Romania…

Sa va spunem un secret: avem alternative la produsele conventionale pentru protectia plantelor! Iar vremea calda de afara este perfecta pentru aplicarea biofungicidului POLYVERSUM, date fiind conditiile care trebuie respectate pentru pregatirea solutiei:

  • apa folosita pentru tratament trebuie sa fie curata si sa aiba temperatura > 12°C;
  • filtru obligatoriu de 50 microni;
  • preinmuierea se face in apa calduta, inainte de a se pune produsul in tancul de amestec;
  • se va evita amestecarea cu adjuvanti pe baza de terpene (rasini);
  • se va consulta lista de compatibilitati disponibila aici.

POLYVERSUM (Pythium oligandrum M1, 1×106 oospori/g produs) este un fungicid autorizat pentru utilizarea in agricultura organica, fiind un produs natural, care nu polueaza chimic si induce rezistenta plantelor impotriva bolilor provocate de fungi.

In aceasta perioada, la grau si orz, tratamentul se poate aplica pana la inflorirea maxima, spiculetele vizibile (BBCH 55-65), pentru a suprima fuzarioza (Fusarium spp.). Doza omologata este de 0,1 kg/ha.

Important! POLYVERSUM este un produs ce nu prezinta limitari in aplicare, nu lasa reziduuri si este sigur pentru utilizatori.

Atentie! Pentru ca apa folosita pentru prepararea solutiilor aplicate prin pulverizare reduce performanta produselor de protectia plantelor, va recomandam aplicarea biofungicidului POLYVERSUM impreuna cu unul din regulatorii de pH EASI-MIX si FIX pH-DOWN.

Mai multe detalii despre modul de aplicare al acestor produse puteti citi aici.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.