Vreme extrem de geroasa pentru urmatoarele zile

Scris de Echipa Alcedo

vremea - zapadaDupa ninsoarea abundenta de sambata noaptea si ieri, meteorologii au anuntat pentru zilele urmatoare temperaturi extrem de scazute, inregistrandu-se temperaturi si de -20 grade. Asadar, temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 1 grad, iar cele minime intre -20 si -6 grade.

Referitor la rezerva de apa din sol, in cultura graului de toamna, pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a teritoriului agricol. Izolat, in nordul si vestul Moldovei vor fi posibile deficite moderate de apa in sol. Cat despre starea de vegetatie a culturilor agricole, atat speciile de toamna (rapita, orz si grau), cat si cele pomi-viticole isi vor mentine starea de repaus biologic, in aproape toate zonele de cultura.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.