Vreme calda si blanda pentru aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

vremeaFrumoasa si calda, asa a debutat saptamana, iar vremea de toamna calda si blanda se va mentine si in zilele ce urmeaza. Temperatura minima se va incadra intre -4 si 10 grade Celsius, iar cea maxima intre 10-20 grade Celsius.
Despre rezerva de apa din sol, aceasta se incadreaza in limite satisfacatoare in stratul de sol 0-20 cm in majoritatea zonelor agricole, cu exceptia catorva suprafete din nordul si estul Moldovei, sud-estul Dobrogei, estul Munteniei, unde se inregistreza deficite de apa in sol. Referitor la starea de vegetatie a culturilor agricole, aceasta este buna la nivelul intregii tari. In functie de data semanatului, la culturile de orz si grau de toamna se vor semnala germinarea-rasarirea (20-100%) si aparitia frunzei a treia (10-40%). Rapita semanata in epoca optima va inregistra fazele de germinare (80-100%), rasarire (10-100%), precum si infrunzire la cele avansate fenologic (4-10 frunze). In plantatiile pomicole se vor semnala fazele de maturare a fructelor/lemnului, recoltare, ingalbenire si caderea fiziologica a frunzelor. Vita de vie din majoritatea regiunilor agricole isi va definitiva faza de recoltare, continuandu-se totodata ingalbenirea si caderea frunzelor. Lucrarile agricole de recoltare, eliberare a terenurilor de resturile vegetale, pregatire a patului germinativ, semanat, etc. se vor desfasura pe ansamblu in bune conditii, in aproape toata tara.
sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.