Viticultorii vor primi 37,7 milioane de euro pe an

Scris de Echipa Alcedo

euroTimp de patru ani, producatorii din sectorul vitivinicol vor beneficia de un sprijin financiar anual din partea Uniunii Europene in valoare de 47,7 milioane euro. Banii sunt alocati pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor, asigurarea recoltei de struguri si investitii.

Guvernul a aprobat Hotararea ce stabileste modul de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru producatorii din sectorul vitivinicol in perioada 2014-2018. “Sectorul vitivinicol a absorbit, in proportie de 100%, fondurile europene puse la dispozitie de Comisia Europeana in cadrul acestui program, intre anii 2009-2013. Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate de acest program, prin noul Program National de Sprijin 2014-2018, cuantumul anual alocat Romaniei a fost majorat la 47,7 milioane euro, pentru ca sectorul vitivinicol sa beneficieze de o dezvoltare cat mai extinsa”, a  precizat MADR.

Restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor cu doua submasuri, respectiv promovarea vinurilor produse in Uniune constituie o parte din masurile pentru care se asigura ajutor. Nici promovarea vinurilor in tari terte ori asigurarea recoltei de struguri si investitii nu vor fi ocolite de sprijinul financiar european.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.