VITAL 90 creste eficacitatea tratamentului fitosanitar

Scris de Echipa Alcedo

Vital-90 - adjuvant (1)Adjuvantii sunt compusi care se adauga in formularea produselor de protectia plantelor pentru a facilita amestecul, aplicarea sau pentru a creste eficacitatea produsului. Astazi, va aducem in atentie VITAL 90, un adjuvant care ajuta la imbunatatirea performantelor in aplicarea erbicidelor postemergente la culturile agricole, dar si a altor produse pentru protectia plantelor.

VITAL 90 intervine ca un adjuvant cu multiple efecte in potentarea actiunii biologice, respectiv, adaugat in solutia pentru tratament confera acesteia:

-o reducere a tensiunii superficiale a picaturilor, asigurandu-le o mai fina dispersie, cu o mai mare capacitate de umectare si de acoperire;

-o mai buna aderenta a solutiei stropite pe foliajul plantelor si o reducere a scurgerilor;

-o capacitate mai mare de retinere a umiditatii necesare pe foliajul stropit;

-o crestere a suprafetelor de contact, de penetrare si de absorbtie a solutiei stropite, avand ca rezultat final o crestere a eficientei tratamentelor aplicate, mai ales in conditii de seceta si, in special, fata de buruienile sau plantele de cultura cu foliaj mai greu umectabil.

VITAL 90 se poate folosi in amestec cu oricare dintre erbicidele din gama RIVAL® pentru erbicidarea culturilor de cereale paioase (RIVAL® 75 GD, RIVAL® STAR 75 GD, RIVAL® SUPERSTAR 75 GD), singure sau in amestec cu fertilizantul foliar MICROFERT-U; cu oricare dintre erbicidele postemergente, ale caror instructiuni de utilizare recomanda aplicarea in amestec cu un adjuvant din categoria surfactantilor neionici, cum este VITAL 90; cu fungicidele ALCUPRAL 50 PU, MANOXIN M 60 PU, MANOXIN C 50 PU, TOPSIN 500 SC; cu insecticidele FASTER 10 CE si NUPRID AL 200 SC sau cu oricare alt fungicid sau insecticid care are recomandari de aplicare in amestec cu un adjuvant din categoria surfactantilor neionici.

VITAL 90 se poate utiliza in concentratie de 0,08-0,1% (80-100 ml/100l apa), adaugandu-se in rezervorul in care se pregateste solutia pentru stropit. Cand se prepara solutia pentru stropit, recomandarea generala este ca, mai intai, sa se adauge, sub agitare continua, cantitatea necesara din produsul fitosanitar, dupa care sa se adauge cantitatea necesara de adjuvant. Cand, in solutia de stropit, se amesteca si alte produse, in scop fitosanitar sau pentru fertilizarea foliara a culturilor, adjuvantul se adauga ultimul, avandu-se in vedere si instructiunile de aplicare ale acelor produse, mai ales cu privire la compatibilitatile lor. Folosirea adjuvantului, in amestec cu produsele din categoriile aratate mai sus, se impune, mai ales, daca tratamentele se aplica in volume de apa mai reduse la ha, cu sau fara reducerea dozelor de produs, in conditiile omologate.

Avand in vedere informatiile furnizate, daca doriti sa achizitionati aceste produse pentru protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.