Vinurile romanesti, premiate la una dintre cele mai mari competitii din lume

Scris de Echipa Alcedo

poza vinDaca la editia din 2013 a Decanter World Wine Awards, una dintre cele mai mari si mai influente competitii din lume, podgorenii din România obtineau 16 medalii de bronz si 47 de mentiuni, anul acesta ei s-au întors cu 4 medalii de argint, 14 medalii de bronz si 16 mentiuni.

Producatorii laureati au fost: Halewood, Budureasca, Recas, Corcova, Domeniul Coroanei Segarcea, Avincis, Jidvei si Davino.

Pe langa producatori de renume mondial, la eveniment au participat si vinificatori din Republica Moldova. Vecinii nostri de peste Prut au obtinut la editia din acest an o medalie de argint, sapte medalii de bronz si cinci distinctii.

In cadrul competitiei s-au acordat 10.455 de medalii: 33 Trofee Internationale, 125 Trofee Regionale, 454 medalii de aur, 2.003 de argint, 4.374 de bronz si 3.620 de mentiuni.

Au fost testate 15.007 vinuri de catre 224 de membri ai juriului din intreaga lume, printre care 66 detinatori ai titlului Master of Wine si 18 detinatori ai titlului Master Sommelier.

sursa: agroazi.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.