Vinul romanesc intra pe mana chinezilor

Scris de Echipa Alcedo

vinisorFirma Red Gate din China intentioneaza sa cumpere cu 3,6 milioane de euro activele Vinarte, firma aflata in insolventa, dar si stocurile de vin si marcile aferente, scoase la vanzare pentru 3,5 milioane de euro. Pretul oferit de firma din China acopera datoriile Vinarte. Astfel, terenul, constructiile si echipamentele sunt evaluate la 1,08 milioane de euro, stocurile de vin la 1,6 milioane de euro, iar valoarea marcilor care vor fi vandute este cuprinsa intre 180.000 de euro si 770.000 de euro.

Creditorii Vinarte s-au intalnit vineri si au aprobat vanzarea activului de la Zoresti, judetul Buzau, unde Vinarte detine un total de 94 de hectare.

Vinarte exploateaza circa 400 de hectare de teren pe trei domenii viticole – Mehedinti, Dealu Mare (Zoresti) si Samburesti.

sursa: agri-news.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.