Veste excelenta pentru fermieri: Din 16 octombrie incep platile avansului din subventiile pe 2016

Scris de Echipa Alcedo

baniIeri, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a transmis o veste foarte buna pentru fermieri, si anume, ca in perioada 16 octombrie – 1 decembrie 2016 va efectua plata in avans aferenta Campaniei 2016. Potrivit regulamentului european, platile din cadrul schemelor de sprijin si al masurilor mentionate la articolul 67 alineatul (2) se fac in perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic urmator. Platile se fac in maximum doua transe, in perioada mentionata. De asemenea, statele membre pot plati, inaintea datei de 1 decembrie, dar nu inaintea datei de 16 octombrie, avansuri de pana la 50 % in cazul platilor directe si de pana la 75 % in cazul sprijinului acordat in cadrul dezvoltarii rurale.

APIA precizeaza ca pana la acest moment a efectuat plati pentru Campania 2015, in valoare de 1.936,12 milioane euro pentru un numar de 929.420 beneficiari (98,44 % din numarul total de beneficiari), pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si buget national.

sursa: Comunicat de presa APIA

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.