Veste buna pentru fermieri: Din 16 octombrie vor primi 79 euro/ha din subventia pe suprafata

Scris de Echipa Alcedo

euro-subventieMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin a anuntat zilele trecute ca fermierii vor primi, de pe 16 octombrie, un avans de 79 de euro pe hectar din subventia pe suprafata. Seful MADR a promis ca banii vor ajunge in conturile agricultorilor in doua saptamani de la inceperea platilor. “Imi spuneau fermierii ca mare parte din productie este stocata, dar nu sunt multumiti de preturile din piata si si-ar dori sa aiba resurse sa inceapa campania fara sa fie nevoiti sa vanda la un pret care nu este convenabil”, a spus Constantin.
Suma totala alocata pentru cei 1,05 milioane de fermieri care au depus cereri este de 692 de milioane de euro.
Reamintim ca subventia totala in acest an este de 139 de euro pe hectar plata europeana, la care se mai adauga 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat.
sursa: pescurt.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.