Veste buna pentru fermieri: De vineri incep platile pe agromediu!

bani20.000 de fermieri romani vor primi platile pe agromediu din data de 18 decembrie, a spus ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Potrivit acestuia, 20 de milioane de euro vor fi virate in conturile agricultorilor inainte de sarbatori. “Am promisiuni clare de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) ca vor incepe virarea platilor pe agromediu din data de 18 decembrie. Platile pe agromediu coincid cu demararea despagubirilor pentru seceta. Astfel, inainte de sarbatori, aproximativ 20 de milioane de euro ar putea ajunge in buzunarele fermierilor care au incheiat angajamente pe agromediu”, a completat Irimescu.

Iata care este cuantumul subventiei pe fiecare pachet sau angajament incheiat de fermieri:

Masura 214 – Plati pentru agromediu:

– pachetul 1- pajisti cu inalta valoare naturala – 124 de euro/ha;

-pachetul 2- practici agricole traditionale – 58 euro/ha;

– pachetul 3.1- pajisti importante pentru pasari, varianta 1 Crex Crex -209 euro/ha;

– pachetul 4- culturi verzi -130 euro/ha.

Platile pentru agromediu se vor face la cursul de schimb de 4,4828 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 31 decembrie 2014 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 6 ianuarie 2015.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.