Veniturile agricultorilor romani, cu 9% mai mari in 2013

Scris de Echipa Alcedo

baniPotrivit Eurostat, Romania se claseaza pe locul patru in UE in ceea ce priveste cresterea veniturilor agricultorilor in anul 2013, fermierii romani castigand, in medie, cu 9% mai mult fata de anul anterior. La nivelul Uniunii Europene (UE), castigul agricultorilor a scazut cu 1,3% anul trecut. Doar in Olanda (+11.5%), Malta (+10,3%) si Spania (+9,9%) s-au inregistrat cresteri mai mari ale veniturilor agricultorilor dintre statele membre UE. In schimb, cele mai mari scaderi ale castigurilor fermierilor le regasim in Estonia (-17,6%), Franta (-15,7%) si Croatia (-12,6%).

Aceasta crestere a veniturilor agricultorilor din Romania este datorata, in cea mai mare parte, recoltei bogate de cereale de anul trecut si nu a unei cresteri sustenabile a sectorului agricol romanesc.

sursa: pescurt.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.