Veniturile agricultorilor romani, cu 9% mai mari in 2013

baniPotrivit Eurostat, Romania se claseaza pe locul patru in UE in ceea ce priveste cresterea veniturilor agricultorilor in anul 2013, fermierii romani castigand, in medie, cu 9% mai mult fata de anul anterior. La nivelul Uniunii Europene (UE), castigul agricultorilor a scazut cu 1,3% anul trecut. Doar in Olanda (+11.5%), Malta (+10,3%) si Spania (+9,9%) s-au inregistrat cresteri mai mari ale veniturilor agricultorilor dintre statele membre UE. In schimb, cele mai mari scaderi ale castigurilor fermierilor le regasim in Estonia (-17,6%), Franta (-15,7%) si Croatia (-12,6%).

Aceasta crestere a veniturilor agricultorilor din Romania este datorata, in cea mai mare parte, recoltei bogate de cereale de anul trecut si nu a unei cresteri sustenabile a sectorului agricol romanesc.

sursa: pescurt.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.