Va doriti o cultura de porumb fara buruieni? Iata ce trebuie sa utilizati…

Cu toate ca in ultimele saptamani pe anumite zone ploaia nu v-a permis intrarea in camp si efectuarea tratamentelor fitosanitare, totusi, potrivit meteorologilor vremea o sa intre intr-un proces de incalzire, fapt ce o sa va permita reluarea activitatilor agricole. Asa ca, in momentul in care veti putea intra in camp, erbicidarea nu trebuie neglijata, mai ales ca ploile au favorizat cresterea buruienilor. Dupa cum stim cu totii, porumbul este o cultura predispusa la imburuienare, fapt pentru care erbicidarea reprezinta o veriga tehnologica extrem de importanta. Pentru aceasta cultura, va readucem in atentie in editia de astazi a newsletter-ului nostru, pachetul tehnologic CEREDIN PLUS, pe care-l gasiti in portofoliul companiei ALCEDO. Acest pachet contine doua erbicide importante, ce va ajuta sa scapati de buruieni, si anume: ASTRAL 40 SC si CEREDIN SUPER 40 SL.

Asadar, ASTRAL 40 SC este un erbicid sistemic selectiv, fabricat in Romania, care absorbit prin frunze si radacini se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le uscarea. Formularea moderna, pe baza de ulei de floarea-soarelui, faciliteaza translocarea rapida a substantei active in buruienile tinta si, de asemenea, creste selectivitatea fata de porumb. Spectrul actiunii cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de Setaria, Echinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium si Avena), monocotiledonate perene (Sorghum halepense – din rizomi si din seminte, Agropyron repens), precum si dicotiledonate anuale (Amaranthus spp si specii de crucifere).

Daca observati in cultura dumneavoastra de porumb buruieni precum mohorul, iarba barboasa, costreiul din seminte, puteti folosi ASTRAL 40 SC, in doza de 0,8 l/ha, iar pentru costreiul din rizomi, in functie de gradul de infestare 1-1,5 l/ha. Se aplica in postemergenta, incepand de la 2 frunze ale culturii de porumb pana in stadiul de 6-8 frunze. La efectuarea tratamentelor trebuie sa tinem cont ca temperatura sa nu fie mai mica de 5 grade Celsius si mai mare de 25 grade Celsius. Nu este recomandat sa se efectueze erbicidarea daca exista posibilitatea de precipitatii in urmatoarele doua ore de la aplicare.

Este bine de stiut ca erbicidul ASTRAL 40 SC este compatibil si se poate aplica in amestec cu MICROFERT-U, MICROFERT ZINCFOLIMAX Zn 700 SC sau FOLIMAX Zn 27 pentru prevenirea carentelor de zinc si a altor nutrienti necesari culturilor de porumb.

Despre CEREDIN SUPER 40 SL va spunem ca este un erbicid sistemic selectiv, postemergent, fabricat in Romania, util in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de porumb. Complementaritatea puternica a celor doua substante active (acid 2,4-D si dicamba) asigura o eficacitate ridicata a produsului. Dupa tratament, cele doua substante active din compozitia produsului sunt absorbite rapid prin frunze si radacini si opresc cresterea si dezvoltarea buruienilor dicotiledonate, provocandu-le uscarea.

Produsul se aplica in doza de 1 l/ha, cand porumbul are pana in 4-6 frunze, buruienile au 2-4 frunze, iar palamida este sub 10 cm inaltime. In functie de zona si starea de imburuienare a culturilor, CEREDIN SUPER 40 SL se aplica numai cu mijloace de erbicidat terestre, in volume normale de apa (250-400 l apa/ha) si pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii pe culturile si terenurile invecinate unde poate provoca efecte fitotoxice. Se recomanda ca erbicidarile sa fie facute cand temperatura ambianta este mai mare de 8º C.

Avand in vedere utilitatea pachetului CEREDIN PLUS, mentionam ca achizitionand acest pachet si indeplinind conditiile contractuale beneficiati de o reducere de 38,26%, platind doar 159,90 RON/ha, fara TVA. Pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 259,00 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 320 puncte.

Pentru a achizitiona acest pachet, va rugam sa contactati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau sa intrati pe site-ul www.alcedoltd.ro/ Sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.