V-ati gandit ce soi de grau sa alegeti pentru sezonul de toamna?

Cu siguranta cautati un soi cu un potential de productie ridicat, fapt ce ne determina sa va anuntam ca in acest sezon soiul RUBISKO a avut productii bune, intre 7.000 si 10.000 kg/ha. Detalii despre acest soi va prezentam mai jos.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat
  • talia plantelor: mica-medie
  • alungirea paiului: timpurie
  • capacitatea de infratire: foarte ridicata
  • inflorire: semi timpurie
  • aparitia spicului: timpurie
  • rezistenta la ger: foarte putin sensibil
  • rezistenta la cadere: foarte buna
  • sensibil la clortoluron
  • boabe de duritate medie-tare

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): rezistent
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): rezistent
  • rugina bruna (Puccinia recondita): foarte rezistent
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent
  • septorioza (Septoria tritici): rezistent
  • helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent
  • ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides): sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 11-13%
  • energie: 120-175
  • segment de panificatie: calitate ridicata
  • potential de productie ridicat

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 300-370 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.