V-ati gandit ce soi de grau sa alegeti pentru sezonul de toamna?

  • 27.07.2021
  • Scris de echipa ALCEDO

Cu siguranta cautati un soi cu un potential de productie ridicat, fapt ce ne determina sa va anuntam ca in acest sezon soiul RUBISKO a avut productii bune, intre 7.000 si 10.000 kg/ha. Detalii despre acest soi va prezentam mai jos.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat
  • talia plantelor: mica-medie
  • alungirea paiului: timpurie
  • capacitatea de infratire: foarte ridicata
  • inflorire: semi timpurie
  • aparitia spicului: timpurie
  • rezistenta la ger: foarte putin sensibil
  • rezistenta la cadere: foarte buna
  • sensibil la clortoluron
  • boabe de duritate medie-tare

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): rezistent
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): rezistent
  • rugina bruna (Puccinia recondita): foarte rezistent
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent
  • septorioza (Septoria tritici): rezistent
  • helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent
  • ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides): sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 11-13%
  • energie: 120-175
  • segment de panificatie: calitate ridicata
  • potential de productie ridicat

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 300-370 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO