V-ati gandit ce soi de grau sa alegeti pentru sezonul de toamna?
- 27.07.2021
- Scris de echipa ALCEDO
Cu siguranta cautati un soi cu un potential de productie ridicat, fapt ce ne determina sa va anuntam ca in acest sezon soiul RUBISKO a avut productii bune, intre 7.000 si 10.000 kg/ha. Detalii despre acest soi va prezentam mai jos.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat
- talia plantelor: mica-medie
- alungirea paiului: timpurie
- capacitatea de infratire: foarte ridicata
- inflorire: semi timpurie
- aparitia spicului: timpurie
- rezistenta la ger: foarte putin sensibil
- rezistenta la cadere: foarte buna
- sensibil la clortoluron
- boabe de duritate medie-tare
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): rezistent
- rugina galbena (Puccinia striiformis): rezistent
- rugina bruna (Puccinia recondita): foarte rezistent
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent
- septorioza (Septoria tritici): rezistent
- helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent
- ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides): sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 11-13%
- energie: 120-175
- segment de panificatie: calitate ridicata
- potential de productie ridicat
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 300-370 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO