Un NOU FUNGICID ready-mix, cu efect de “stay-green” pronuntat, in PORTOFOLIUL ISCUSIT ALCEDO

Din cauza agentilor fitopatogeni care produc boli la plante, daca nu se intervine la timp, culturile de cereale paioase si rapita vor avea mult de suferit, iar pierderile de productie vor fi semnificative.

Cum putem evita acest lucru? Efectuand tratamentul cu SALVATOR MAX!

La culturile de grau, orz si triticale se aplica maxim 2 tratamente pe sezon, in doza de 1 – 1,25 l/ha, de la sfarsitul infratirii pana la sfarsitul infloririi (BBCH 31-59), pentru combaterea fuzariozei (Fusarium spp.), fainarii (Erysiphe graminis), ruginii (Puccinia spp.), septoriozei (Septoria spp.), arsurii frunzelor (Rhynchosporium secalis), sfasierii frunzelor/patarii reticulara (Pyrenophora teres). Se recomanda ca tratamentul sa se aplice preventiv, inainte de aparitia primelor simptome de boala.

La rapita, pentru combaterea putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), se aplica un singur tratament pe aceeasi suprafata, intr-un sezon, doza recomandata fiind 1 l/ha. De asemenea, se recomanda ca tratamentul sa se aplice preventiv, inainte de aparitia primelor simptome de boala. Momentul optim de aplicare este in fenofaza cand cca. 10% din florile de pe racemul principal s-au deschis pana la inflorirea completa (BBCH 61-65).

SALVATOR MAX este omologat si la vita de vie, pentru combaterea fainarii (Uncinula necator). Se aplica in doza de 0,175 l/ha la avertizare cand exista pericol de infectie, 0,35 l/ ha la inceputul infloririi (BBCH 61), 0,525 l/ha la formarea fructelor (BBCH 71), iar doza de 0,7 l/ha este aplicata atunci cand boabele sunt de marimea boabelor de mazare (BBCH 75).

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.