Un nou Consiliu International al Asociatiilor de Biotehnologie s-a format in Europa

Scris de Echipa Alcedo

La o Conferinta internationala a asociatiilor profesionale de biotehnologie s-a anuntat recent infiintarea Consiliului International al Asociatiilor de Biochimie (ICBA), cu scopul de a pleda pentru politicile publice, care sprijina dezvoltarea inovatoare de biotehnologie la nivel mondial. Presedinte ICBA a fost ales Jim Greenwood, presedinte al BIO si Director Executiv, iar vicepresedinte, Natalie Moll, seceretar general al EuropaBio, fiecare cu un mandat de doi ani. Consiliul se va intalni anual la Conventia Internationala BIO.

“Industria de biotehnologie, aflata in crestere, asigura produse si tehnologii inovatoare, care combat boli rare, reduc amprenta asupra mediului inconjurator, ii hranesc pe cei flamanzi, utilizeaza energie mai putina si mai curata si determina procese industriale mult mai sigure si mai eficiente”, a spus Greenwood. “Cu toate acestea, sectorul biotehnologiei se confrunta, in acelasi timp, cu provocari si oportunitati, care traverseaza granitele. Prin formarea ICBA, industria noastra face un pas important, care ne permite sa ne coordonam mai bine, sa ne organizam si sa facem fata problemelor din intreaga lume, impreuna”.

“Biotehnologia este orientata catre imbunatatirea calitatii vietii si sa raspunda la marile provocari ale societatii, cum ar fi imbatranirea si o crestere tot mai mare a populatiei, utilizarea eficienta a resurselor, securitatea alimentara, schimbarile climatice, cresterea economica si penuria de energie”, a declarat Moll. ICBA va pleda pentru o guvernare mai eficienta, mai eficace, pe sisteme de reglementare bazate pe stiinta si pe cele mai potrivite conditii-cadru de competitivitate si inovatie, in asa fel incat sa asigure un mai rapid si mai echitabil acces la produsele biotehnice pentru pacienti, fermieri si consumatori din lumea intreaga.

sursa: agropages.com