Un nou ajutor pentru fermierii care utilizeaza motorina in agricultura

Scris de Echipa Alcedo

Ministerul Agriculturii vrea sa le dea fermierilor 320,58 milioane de lei in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura. Acest lucru se regaseste in cadrul unui proiect de Hotarare, pus in dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Potrivit autorilor proiectului, aceasta masura va stimula dezvoltarea afacerilor din sectorul agricol si va asigura un grad de predictibilitate afacerilor din sectorul de productie si distributie a combustibililor. “Adoptarea masurilor prevazute de proiectul de act normativ permite diminuarea efectiva a costurilor de productie prin rambursarea sumelor reprezentand diferentele de accize in anul 2018 si stimuleaza desfasurarea in continuare a activitatilor din agricultura”, se arata in nota de fundamentare.

Prin Hotararea Guvernului nr. 1174/2014, incepand cu anul 2015 se aplica schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, care se acorda sub forma de rambursare.

sursa: agrointel.ro