UE, productie record de rapita

Scris de Echipa Alcedo

seminteDatorita productiei record de rapita din acest an, nivelul importurilor Uniunii Europene, cel mai mare consumator mondial de oleaginoase, va scadea la minimul ultimilor cinci ani. Astfel, Uniunea Europeana va achizitiona 2,6 milioane de tone de rapita in sezonul 2014-2015, potrivit estimarilor Departamentului de Stat pentru Agricultura din SUA (USDA), cu 300.000 de tone sub prognoza anterioara. Aceasta reducere a importurilor reflecta o productie foarte mare, de peste 23 de milioane de tone, cu 600.000 de tone peste prognozele oficiale anterioare ale USDA.

Conditiile favorabile de crestere au generat productii record in majoritatea tarilor, cu precadere in Franta, Marea Britanie, Bulgaria, Romania si Germania. Conditiile climatice bune din toamna anului 2013 cand s-a insamantat si o iarna blanda in majoritatea statelor au contribuit decisiv la obtinerea acestor productii record”, se arata in raportul citat de Agrimoney.

sursa: agrimoney.com

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.