Turnip yellow virus – TuYV, noul inamic al culturii de rapita!

In ultima vreme, cultura de rapita este atacata din ce in ce mai agresiv atat de bolile si daunatorii existenti, dar si de boli si daunatori noi cum ar fi Club root- cancerul radacinilor de rapita sau TuYV- virusul galben al ridichilor. Daca in cazul cancerului radacinilor de rapita nu trebuie sa ne facem griji deocamdata, el fiind prezent doar in vestul Europei, in special in UK si Germania (in Romania nu a fost semnalat), problema se schimba in cazul TuYV.

Compania LIMAGRAIN a inceput studiul acestui virus in Romania anul trecut. Probele luate din culturile de rapita din diferite zone au demonstrat prezenta virusului. Anul acesta in primavara, la inceputul startului in vegetatie al culturii de rapita, s-au recoltat 11 probe de frunze, din toate zonele de cultura ale rapitei, care au fost testate in laboratoarele LIMAGRAIN din Franta. Rezultatul, o infestare medie de 34%.

De asemenea, compania a realizat si un filmulet despre acest virus foarte periculos, pe care-l puteti viziona mai jos: 

sursa: material realizat de LIMAGRAIN

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.