Tu stii de ce borul este important pentru culturile de floarea soarelui?

Unul dintre cele mai importante microelemente pentru floarea soarelui este borul. 

Simptomele carentei de bor apar pe frunzele mediane imediat inainte de inflorire, manifestandu-se prin aparitia unor pete brune care cu timpul se unesc si formeaza o arsura la nivelul petiolului.

Deficienta de bor duce la fecundarea incompleta a florilor, rezultand capitule deformate, tulpinile se despica in zona de insertie a capitulului, devenind sfaramicioase si provocand sistavirea semintelor si uneori chiar caderea calatidiilor.

In plus, insuficienta borului influenteaza nefavorabil metabolismul fosforului, cu consecinte negative asupra productiei de seminte si a continutului de ulei.

Aceasta deficienta poate fi inlaturata in special prin tratamente foliare preventive sau curative, folosind FoliMax BorON-EcoMax in doza de 1.0 – 2.0 l/ha, la inaltimea de 12 – 15 cm.

EXTRABONUS! La 1000 litri de FoliMax BorON-EcoMax achizitionat, primesti 100 litri gratuit.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.