Tratamentul de iarna la pomi si vita de vie

Scris de Echipa Alcedo

Nuprid-OilPentru cei care aveti livezi sau plantatii viticole este important sa va asigurati ca aveti produse pe care sa le folositi cu incredere la tratamentele pe care le veti face in aceasta perioada. Asadar, in newsletter-ul de astazi va readucem in atentie un insecticid, folosit de foarte multi pomicultori si viticultori, si anume Nuprid OIL 004 CE. Acesta este omologat pentru tratamente la pomii fructiferi, dar si la vita de vie si poate fi utilizat in perioada de repaus vegetativ si de inceput al dezmuguritului. Combate daunatori precum: paduchele din San Jose, acarianul rosu si cel comun, afide (oua de rezistenta), dar si paduchele testos. Pentru pomii fructiferi se recomanda a se folosi in concentratie de 1,5% (15 l in 1000 l apa/ha) sau pentru suprafete mai mici 1,5 litri in 100 litri apa/150 ml in 10 litri apa.

La vita de vie se foloseste in concentratie de 1% (10 l in 1000 l apa/ha) sau pentru suprafete mai mici, 1 l in 100 l apa sau 100 ml in 10 l apa.

Retineti! Aceste tratamente se fac in ferestrele iernii, atunci cand temperatura depaseste 5ºC.
Este important de specificat ca pentru soiurile de mar si vita-de-vie, sensibile la fainare, se poate aplica in amestec cu un fungicid sistemic (Topsin 500 SC, Bumper 250 CE), la inceputul dezmuguritului, asigurandu-se combaterea concomitenta si a bolilor, cum sunt moniliozele la pomi (rapanul si fainarea pentru mar, iar la vita de vie pentru fainare).
Totodata, la speciile semintoase de pomi se poate aplica impreuna cu ALCUPRAL 50 PU, pentru prevenirea atacului timpuriu de Erwinia amylovora, iar la speciile samburoase impotriva moniliozei. Nu se va aplica in amestec cu produsele pe baza de sulf, zeama bordeleza si captan.
Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.
Echipa ALCEDO