Tratamentele cuprice tin problemele din livada la distanta!

Scris de Echipa Alcedo

De ce? Pentru ca eliminam din timp rezerva de agenti patogeni (ciuperci si bacterii: rapan, foc bacterian, ciuruire, etc.) din culturile de pomi fructiferi.

Folosita inca din toamna, BOUILLE BORDELAISE WDG (ZEAMA BORDELEZA) – cupru metalic sub forma de sulfat de cupru neutralizat 20% – este fungicidul de contact ideal pentru livezi.

Este o formulare perfect neutralizata, micronizata, cu un spectru larg de actiune, compatibila cu majoritatea insecto-fungicidelor.

Pentru obtinerea unui efect maxim este necesara o acoperire uniforma a plantelor tratate.

Fiind micronizat, produsul formeaza imediat o suspensie perfect stabila care adera excelent pe frunze.

Se poate folosi si in culturile ecologice (conform Reg. EC 834/2007).

Aceste tratamente pot reduce numarul de tratamente ulterioare, dat fiind faptul ca reduc considerabil atat infectiile primare cauzate de agenti patogeni, cat si formele de rezistenta ale acestora. Tratamentele cuprice se vor aplica in perioada de repaus vegetativ, pe pomii uscati, cu scoarta neacoperita de gheata sau zapada.

Perioada de repaus vegetativ este cuprinsa intre lunile noiembrie si februarie, insa caderea frunzelor pomilor se poate produce si mai devreme. Asadar, primul tratament de iarna la pomi se va face cu un fungicid pe baza de cupru, precum BOUILLE BORDELAISE WDG (ZEAMA BORDELEZA), odata cu inceperea caderii frunzelor, urmat de un tratament cu ulei horticol, la o distanta de 7-10 zile. Al doilea tratament se va face primavara, in momentul dezmuguririi. Pentru a evita ca solutia sa inghete pe plante, este bine ca aplicarea acestor tratamente sa se faca la o temperatura de peste 6-7°C.

Specialistii in protectia plantelor recomanda aceste tratamente si pentru ca ajuta la maturarea lemnului si creste rezistenta ramurilor de rod la temperaturile scazute din timpul iernii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO