TOPSIN 500 SC, recomandat in tehnologia culturilor sanatoase

Scris de Echipa Alcedo

Topsin 500 SCCombaterea bolilor din culturi trebuie privita ca un sistem integrat prin cultivarea de hibrizi toleranti, tratarea semintelor inainte de semanat, evitarea fertilizarii unilaterale si cu doze mari de azot, semanatul in epoca optima, respectarea densitatii, mentinerea culturii curata de buruieni, efectuarea tratamentelor in vegetatie, etc. Unele dintre bolile care produc pagube majore culturilor sunt: fainarea, rugina, septorioza, fuzarioza, helmintosporioza, arsura frunzelor, putregaiul alb, cenusiu, negru si alternarioza, dar si multe altele.

Pentru a combate toate bolile enumerate mai sus, Alcedo va recomanda sa utilizati TOPSIN 500 SC. Produsul are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica.

Fungicidul Topsin 500 SC se foloseste in doza de 1,250 l/ha pentru culturile de grau si orz, iar pentru floarea-soarelui si rapita, in doza de 1,4 l/ha. In cazul in care constatati aparitia fuzariozei, verticiliozei, septoriozei, antracnozei, in culturile de tomate, castraveti, ardei sau vinete, folositi Topsin 500 SC, in concentratie de 0,07%-0,14%. Totodata, se poate efectua tratament cu Topsin 500 SC la pepenii verzi si galbeni, in concentratie de 0,07%-0,14%. La vita-de-vie, pentru fainare puteti sa stropiti cu Topsin 500 SC, in doza de 1,5 l/ha in 1.000 l/apa. De asemenea, pentru mar si par, Topsin 500 SC se poate folosi in concentratie de 0,14% impotriva rapanului, fainarii, patarii albe a frunzelor si patarii brune a frunzelor. Este important de retinut ca acest fungicid se poate aplica impreuna cu alte produse fungicide, insecticide, cu exceptia celor alcaline, precum si cu fertilizanti foliari.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.