TOPSIN 500 SC, “medicament” pentru legume, pomi si vita de vie

Scris de Echipa Alcedo

Primavara aceasta a fost una atipica, cu precipitatii abundente ce au alternat cu zile unde temperaturile au fost ridicate, peste normele climatologice ale perioadei. Acest lucru a favorizat aparitia bolilor in diverse culturi agricole. Acolo unde boala si-a facut aparitia si fermierii au reusit sa intre sa faca tratamente, culturile au fost salvate. Asa ca, pentru cei care au inca probleme in culturile de legume, plantatiile de pomi sau vita de vie sau cei care vor sa actioneze preventiv impotriva unor boli ca fuzarioza, verticilioza, septorioza, antracnoza, fainarea etc, va puteti baza pe fungicidul TOPSIN 500 SC. Cunoscut si apreciat de multi fermieri, acest produs il gasiti in oferta de produse a companiei ALCEDO. Precizam ca TOPSIN 500 SC are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini. De asemenea, are un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica. Despre compatibilitate, va spunem ca se poate aplica in amestec cu alte produse fungicide si/sau insecticide, cu exceptia celor alcaline, precum si cu fertilizanti foliari (MICROFERT U, MICROFERT Zn si cei din gama FOLIMAX – recomandarile vor fi in functie de cultura, faza de vegetatie si scopul dorit).

Despre bolile pe care le combate, dar si dozele omologate trebuie retinut ca:

– in cazul aparitiei fuzariozei, verticiliozei, septoriozei, antracnozei, in culturile de tomate, castraveti, ardei sau vinete, folositi o concentratie de 0,07%-0,14%;

– la pepenii verzi si galbeni, in concentratie de 0,07%-0,14%;

– la vita-de-vie, pentru fainare puteti sa stropiti cu TOPSIN 500 SC, in doza de 1,5 l/ha in 1.000 l/apa;

la mar si par se poate folosi in concentratie de 0,14% impotriva rapanului, fainarii, patarii albe a frunzelor si patarii brune a frunzelor.

Chiar daca news-ul de astazi este “dedicat” culturilor de legume, plantatiilor de pomi si vita de vie, va reamintim ca acest fungicid se foloseste si pentru cereale paioase, rapita si floarea-soarelui.

Pentru cei interesati de acest produs, va rugam sa contactati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau sa intrati pe site-ul www. alcedoltd.ro/Sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.