Terenurile agricole degradate vor fi impadurite

Scris de Echipa Alcedo

De curand, directorul general al Romsilva, Ciprian Pahontu, a anuntat ca a dispus alocarea a 25 milioane de lei pentru achizitia de terenuri ce urmeaza sa fie impadurite. Sumele sunt asigurate din fondul de conservare si regenerare a padurilor constituit la nivelul Regiei potrivit Legii 46/2008 privind Codul silvic.

Este pentru prima data cand Regia Nationala a Padurilor face pasi atat de importanti in aceasta directie. Politica de achizitie va continua si in anii urmatori, concentrandu-ne pe terenurile agricole degradate, in zone deficitare in vegetatie forestiera, pentru ca, in acest fel, le vom da o intrebuintare superioara. Procedura de achizitie va fi extrem de transparenta, fiind stabilita prin HG 118/2010”, a declarat Ciprian Pahontu.

HG 118/2010 stabileste metodologia de achizitionare prin cumparare, schimb sau donatie de catre stat, prin Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si ceilalti administratori, a terenurilor ce pot fi incluse in fondul forestier proprietate publica a statului.

Cumpararea de terenuri agricole in vederea impaduririi se va face in baza unei evaluari realizate de o comisie, constituita la nivel judetean si formata din 5 membri, aprobata de conducatorul structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, pentru fiecare judet.

sursa: green-report.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.