Terenurile agricole degradate, impadurite

perdele-forestierePotrivit directorului general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Adam Craciunescu, terenurile degradate din punct de vedere agricol vor fi impadurite, fiind o masura inclusa in Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru perioada 2014-2020.Sunt probleme deosebite pentru a extinde fondul forestier national, pentru ca, odata cu aplicarea legilor retrocedarii, actualii proprietari de terenuri agricole, chiar daca sunt proprietari, nu inteleg intotdeauna ca ar putea sa apeleze la partea de silvicultura sa impadureasca aceste terenuri, lucru mult mai benefic pentru Romania, iar in conditiile schimbarilor climatice, ar fi mult mai benefica extinderea suprafetelor impadurite”, a afirmat Craciunescu.

Reamintim ca in noul PNDR apare o masura speciala cu prima impadurire valabila si in cazul terenurilor agricole degradate.

sursa: agerpres.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.