Temperaturile anormal de mari favorizeaza aparitia afidelor si, odata cu ele, a virusurilor transmise de acestea!

Scris de Echipa Alcedo

Zilele acestea putem constata ca temperatura aerului se apropie de 20°C in multe zone din sudul Romaniei, desi suntem aproape la jumatatea lunii noiembrie.

Temperaturile anormal de mari favorizeaza aparitia afidelor acolo unde culturile de grau si orz au ajuns la stadiul de infratire, fiind recunoscute printre speciile ce pot cauza probeleme importante cerealelor paiose. De asemenea, sezonul de toamna lung si calduros favorizeaza raspandirea insectelor si, odata cu ele, a virusurilor transmise de acestea.

Neefectuarea tratamentului poate afecta calitativ si cantitativ productia! Se recomanda aplicarea unui tratament insecticid atunci cand se observa prezenta afidelor mai mult de 10 zile sau cand 10% din plante sunt purtatoare de afide.

La plantele tinere de cereale paioase, afidele sunt destul de usor de vazut pe frunze, cu conditia sa se respecte cateva reguli de observatie:

  • sa se monitorizeze in special zonele cu risc de aparitie;
  • sa se caute prezenta afidelor pe serii de cate 10 plante, la 5 randuri distanta;
  • sa se realizeze monitorizarea in cele mai calde ore ale zilei (in conditii de frig si ploaie, afidele sunt mai greu de observat deoarece sunt pozitionate in insertia frunzelor).

In portofoliul de PRODUSE ISCUSITE gasiti FASTER DELTA si FASTER GOLD 50 EC, doua insecticide din grupa piretroizilor, care actioneaza rapid si au o eficacitate ridicata.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.