Tehnologia iscusita pentru protectia porumbului impotriva buruienilor

Una din cele mai importante lucrari de intretinere ale culturii de porumb este combaterea buruienilor, aceasta cultura fiind sensibila la imburuienare, mai ales in primele faze de vegetatie. Combaterea chimica a buruienilor din cultura porumbului asigura importante sporuri de productie.

Pentru combaterea unui spectru larg de buruieni, specialistii ALCEDO recomanda asocierea erbicidelor KIDEDA si ASTRAL 40 OD.

KIDEKA (100 g/l mesotrione) combate un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate din cultura de porumb, dar si unele buruieni graminee anuale. Este un erbicid de ultima generatie, utilizat in doza de 1.5 l/ha pentru porumb boabe, siloz si dulce, postemergent, cand plantele de porumb au 2 – 8 frunze.

SPECTRUL DE ACTIUNE:

1) BURUIENI DICOTILEDONATE: Teisor (Abutilon theophrasti), stir (Amaranthus retroflexus), Loboda salbatica (Chenopodium album), Ciumafaie (Datura stramonium), Busuioc salbatic (Galinsoga parviflora), Mustar salbatic (Sinapsis arvensis), Zarna (Solanum nigrum), Loboda (Atriplex patula), Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris), Fumarita (Fumaria officinalis), Turita (Galium aparine), Troscot (Polygonum aviculare), Hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), Cornuti (Xanthium strumarium), Samulastra de floarea soarelui (Helianthus annuus), Palamida (Cirsium arvense);

2) BURUIENI MONOCOTILEDONATE ANUALE: Meisor (Digitaria sanguinalis), Iarba barboasa (Echinochloa crus-galli), Mei (Panicum miliaceum).

Pentru o combatere eficienta a buruienilor graminee anuale si perene, se recomanda asocierea erbicidului KIDEKA cu erbicidul graminicid ASTRAL 40 OD (40 g/l nicosulfuron). Spectrul actiunii erbicide cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de SetariaEchinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium si Avena) pentru care doza recomandata este de 0,8 l/ha si monocotiledonate perene (Sorghum halepense din rizomi si din seminte, Agropyron repens), pentru care doza recomandata este de 1-1,5 l/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.