Sute de mii de hectare revin la Ministerul Agriculturii!

Scris de Echipa Alcedo

terenuri agricole_30.03.2011Agentia Domeniilor Statului (ADS) a trecut in subordinea Ministerului Agriculturii. Transferul a fost stabilit prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 1/2017, publicata in Monitorul Oficial din 5 ianuarie 2017. ADS administreaza sute de mii de hectare de teren agricol.

Prin aceasta miscare, ADS revine in subordinea Ministerului Agriculturii, unde a fost pana la momentul transferarii sale, prin anul 2013, in subordinea Cancelariei prim-ministrului. Premierul actual, Sorin Grindeanu, a desfiintat, Cancelaria premierului ale carei atributii au fost preluate de Secretariatul General al Guvernului.

ADS ar administra 320.000 de hectare de teren agricol. Pentru 271.000 ha ar avea contracte de arenda.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.