Subventiile s-ar putea primi integral in luna februarie

Scris de Echipa Alcedo

baniAgricultorii romani aflati in esantionul de control si-ar putea primi integral subventiile in februarie. Anuntul a fost facut de unul dintre sefii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din teritoriu.

Fermierii din esantionul de control nu au beneficiat de avansul la subventiile aferente campaniei 2016. Mii de agricultori romani nu au primit, pana la aceasta ora, niciun leu din ceea ce li se cuvine. Functionarii APIA ar putea finaliza controalele in exploatatiile agricole prin luna februarie 2017. “Mai sunt fermieri la control. De altfel, in majoritatea judetelor din tara se intampla acest lucru. Cred ca doar in sapte opt judete s-au terminat verificarile. In ceea ce priveste judetul nostru, mai avem de verificat undeva la 13% din esantion. Asa cum se intampla de fiecare data, cei aflati la control nu primesc avansul. Ei isi vor primi banii integral din luna februarie. A fost o suprafata foarte mare de verificat, am avut 497 de exploatatii la controlul clasic, iar la cel prin teledetectie au fost in prima faza 2.700 de exploatatii, dupa care a mai venit un esantion suplimentar de 3.000 de exploatatii, deci in total, peste 6.000 de fermieri. Controalele clasice s-au finalizat deja, dar interpretarea la controlul pe teledetectie a venit abia acum”, a declarat Gheorghe Dumitrescu, director executiv adjunct al APIA Olt. In judetul vecin, Dolj, din 646 de ferme selectate la control, au fost verificate, pana-n prezent, 382 de exploatatii agricole.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.