Strategii de combatere a buruienilor din culturile de cereale paioase in primavara

Buruienile care domina de regula culturile de cereale paioase apartin grupei dicotiledonate (buruieni cu frunza lata), cele mai multe germinand toamna. Nici buruienile monocotiledonate nu trebuie neglijate, mai ales in zonele din vestul tarii, unde buruieni ca ovazul salbatic (Avena fatua), iarba vantului (Apera-spica-venti), pirul tarator (Agropyron repens), costreiul (Sorghum halepense) pot provoca pagube importante.

Aplicarea erbicidelor nu se face numai pentru combaterea buruienilor din cultura in curs, ci si pentru culturile care urmeaza in rotatie. Prin urmare, alegerea corespunzatoare a erbicidelor, dar si a tehnicilor de aplicare si a calitatii tratamentelor pentru culturile de cereale paioase reprezinta o buna investitie pentru anii urmatori.

In functie de spectrul de imburuienare, densitatea acestora si stadiu de dezvoltare exista mai multe strategii de combatere in primavara.

Vezi aici ce erbicide recomanda specialistii ALCEDO: https://www.sanatateaplantelor.ro/sfaturi-iscusite-pentru-erbicidarea-culturilor-de-cereale-paioase/

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.