Stii de la Alcedo!

  1. Lipsa tratamentului fungicid la samanta s-a vazut in sezonul 2021-2022 prin prezenta unor boli care se transmit prin samanta, culturile de cereale paioase fiind atacate de Tilletia caries (malura), Fusarium spp. (fuzarioza), Ustilago nuda (taciunele zburator), boli care “pandesc” in continuare samanta in sol pentru sezonul de toamna 2022. Ce insecticide au o eficacitate dovedita in combaterea unui spectru larg de boli transmise prin samanta si/sau sol? Vezi aici.
  2. Este vremea in care larvele sunt din ce in ce mai prezente si, bineinteles, provoaca daune culturilor agricole si horticole, avand in vedere si vremea calduroasa prielnica. Ai culturi in sistem bio si nu stii cu ce poti combate daunatorii din ordinul Lepidoptera? DIPEL DF (Bacillus thuringiensis ssp. Kurstaki (Bt), tulpina (abts-351) 540 g/kg) este un insecticid biologic cu efect imediat dupa aplicare si se poate aplica la o gama extrem de larga de culturi. Detalii, aici.
  3. Atunci cand culturile urmeaza sa intre in stres sau au suferit daune, arsuri, cu diminuarea suprafetei foliare, din cauza atacului unor boli sau daunatori sau a grindinei, este absolut necesara aplicarea de biostimulatori si fertilizanti foliari, pentru a ajuta plantele de cultura sa recupereze intr-un timp foarte scurt daunele suferite. Ce fertilizant recomanda specialistii Alcedo? Vezi aici.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.