Stii de la Alcedo!

Scris de Echipa Alcedo

  1. Fie ca vorbim despre culturile agricole sau despre cele horticole, daunatorii sunt foarte numerosi ca numar de specii si, odata cu incalzirea vremii, daunatorii isi fac aparitia. In functie de momentul aparitiei daunatorului, dar si de cultura atacata, va recomandam aplicarea unuia dintre insecticidele FASTER 10 CE, FASTER DELTA sau FASTER GOLD 50 EC. Detalii, aici.
  2. Dupa mult asteptatele ploi, trebuie sa fim atenti la cultura de grau, dar si la celelalte cereale paioase. Odata cu aparitia temperaturilor ridicate si a precipitatiilor, se creeaza conditii favorabile de dezvoltare a agentilor patogeni ce produc boli foliare, precum fainarea, septorioza si ruginile. Cum le combatem? Vezi aici.
  3. Una din cele mai importante lucrari de intretinere ale culturii de porumb este combaterea buruienilor, aceasta cultura fiind sensibila la imburuienare, mai ales in primele faze de vegetatie. Combaterea chimica a buruienilor in postemergenta din cultura porumbului asigura importante sporuri de productie. Ce recomanda specialistii ALCEDO pentru erbicidare in perioada de vegetatie? Vezi aici.