Stii de la Alcedo!

Scris de Echipa Alcedo

  1. Pentru a inregistra o eficacitate cat mai ridicata in combaterea buruienilor din culturile de porumb si floarea soarelui, pot fi aplicate mai multe tratamente, in functie de speciile de buruieni existente si de dominanta acestora. Primul tratament, aplicat imediat dupa semanat, in preemergenta, combate buruienile monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloa) din seminte, dar si unele dicotiledonate. Ce erbicide poti alege pentru aceasta faza? Vezi aici.
  2. Un ingrasamant foliar lichid cu azot cu eliberare lenta, FoliMAX N-Progress, a fost formulat pentru aplicarea sigura si eficienta a azotului pe foliajul plantelor, in situatii de consum specific foarte ridicat. Se aplica diluat in apa, singur sau in amestec cu alte produse agrochimice, generand un proces de inverzire rapida, cu eliberare progresiva a azotului pentru plante. Sustine acumularea de proteine la grau si ulei la rapita. La culturile care se afla acum in faza de inceput (porumb, floarea soarelui, leguminoase) sustine o pornire mai rapida in vegetatie. Detalii, aici.
  3. Daunatorii sunt o problema majora, fie ca ne referim la culturile de grau, porumb, rapita si cartof, dar si la legume, pomi si vita de vie. Daca nu se intevine la timp, acestia pot afecta culturile, ajungandu-se pana la compromiterea lor. MOSPILAN 20 SP este un insecticid utilizat pentru combaterea unui numar mare de daunatori atat la cultura mare, cat si in pomicultura, viticultura, legumicultura si silvicultura. De ce este MOSPILAN 20 SP iscusit? Vezi aici.