Standarde pentru mentinerea structurii solului

Scris de Echipa Alcedo

Obiectivul principal al GAEC 6 este mentinerea si imbunatatirea structurii solului prin interzicerea efectuarii lucrarii de arat in conditii de umiditate excesiva a solului. Lucrarea de arat, efectuata in conditii de umiditate excesiva a solului, conduce la obtinerea unor brazde sub forma de fasii („curele”), deteriorarea structurii solului, tasare, reducerea permeabilitatii acestuia, respectiv la baltiri pe teren, iar ulterior, dupa uscarea solului, la formarea de bulgari. Dupa o perioada indelungata de ploi abundente, este interzisa efectuarea lucrarii de arat, indiferent de perioada anului. Cu cat solul este mai argilos, mai tasat si aportul pluvial este mai mare si mai frecvent, cu atat surplusul de apa se mentine timp mai indelungat in profilul solului.

Este recomandat ca aratura sa se faca la umiditate optima, care sa asigure o aderenta minima a solului la organele active ale plugului.

tract

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.