Sprijin cuplat pentru legumicultori

Scris de Echipa Alcedo

solarDin acest an Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurarale (MADR) va acorda un sprijin cuplat pentru cei care produc legume in spatii protejate. Asadar, sprijinul cuplat la legumele din sere va incepe de la 6.200 de euro/hectar, in timp ce la solarii, sprijinul cuplat va fi de 3.000 de euro/ha, urmand ca aceste ajutoare sa creasca anual pana in 2020.

Presupun ca ati depus deja cererea la APIA pentru campania din acest an, unde ati vazut 24 de scheme noi, scheme cuplate. Am identificat ca si Minister, sectoare care necesita ajutor. Printre acestea si zona de legumicultura. Am introdus ca si sprijin cuplat, incepand din acest an, pentru productia de legume in solarii, un ajutor pe hectar de 3.000 de euro. Daca solariile respective sunt mai mici, suma se imparte conform suprafetei. Pentru sere avem un ajutor de 6.200 de euro pe hectar, repet, in functie de suprafata serelor respective. E pentru prima data cand se acorda. Majoritatea celor care lucreaza in zona de legumicultura au adus in vedere ca nu exista un asemenea ajutor, de aceea am vrut din acest an sa venim cu acest sprijin cuplat”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in cadrul Caravanei PNDR.

Sprijinul cuplat este o plata directa care se acorda fermierilor pentru unele sectoare, culturi si specii de animale afectate de anumite dificultati si care sunt considerate importante pentru Romania, din motive economice, sociale si de mediu.

sursa:stiriagricole.ro