SORRIAL – potential de productie ridicat si grau de calitate superioara pentru segmentul de panificatie
Scris de Echipa Alcedo
Este foarte important ca soiul de grau pe care il alegeti sa prezinte indici de calitate superiori si, in special, un potential de productie ridicat. Iscusitul SORRIAL a oferit in sezonul precedent productii de peste 10.000 kg/ha, acolo unde conditiile au fost optime, motiv pentru care vi-l recomandam si pentru acest sezon:
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat
- alungirea paiului: semi-timpurie
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: mica-medie
- boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: tolerant
- toleranta la seceta: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
- rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
- septorioza (Septoria tritici): putin sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12-16%
- energie: 220-250
- segment de panificatie: grau de calitate superioara
- potential de productie ridicat
- MMB: 46 g
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO