Solutii iscusite si complete pentru erbicidarea porumbului in preemergenta

Scris de Echipa Alcedo

Combaterea chimica a buruienilor din cultura porumbului asigura importante sporuri de productie. Aceasta se realizeaza prin tratamente la sol, inainte sau dupa semanat, si prin tratamente in perioada de vegetatie. Majoritatea erbicidelor aplicate in preemergenta sunt erbicide peliculare, eficacitatea lor fiind influentata de umiditatea existenta in sol.

Ce erbicide puteti alege in preemergenta?

TENDER asigura combaterea superioara si de lunga durata in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Aplicat in doza de 1-1,5 l/ha, imediat dupa semanat in conditii de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din samanta) si unele dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Hibiscus) din culturile de porumb.

SILBA este un erbicid selectiv ce actioneaza impotriva majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale. La cultura de porumb, se poate aplica atat preemergent, inainte de rasarirea culturii (4-5 l/ha), dar si postemergent timpuriu, in faza de 3-4 frunze ale porumbului si 2 maxim 4 frunze ale buruienilor, fara a se depasi doza de 4,5 l/ha.

TONALE este un erbicid cu actiune sistemica si reziduala, ce combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale din cultura de porumb. Se aplica o singura data pe sezon, atat in preemergenta (BBCH 00-09), in doza de 1,7-2 l/ha, cat si in postemergenta timpurie, cand plantele de porumb au 2-4 frunze (BBCH 10-14), doza recomandata fiind de 1,5-2 l/ha.

Pentru o buna eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie sa fie bine pregatit, fara bulgari si cu o umiditate suficienta in sol.