Solutii iscusite si complete pentru erbicidarea porumbului in postemergenta

Scris de Echipa Alcedo

Ieri va spuneam ca, in functie de speciile de buruieni existente si de dominanta acestora, pot fi aplicate mai multe tratamente atat in preemergenta, cat si postemergenta, pentru a inregistra o eficacitate cat mai ridicata in combaterea buruienilor din culturile de porumb.

Buruienile concureaza cu plantele de porumb pentru apa, nutrienti si lumina, ceea ce poate duce la o reducere semnificativa a randamentului culturii.

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si, in special a lui Sorghum halepense din rizomi, in postemergenta:

  • ASTRAL 40 OD – in doza de 0,8 l/ha, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, in faza de 2-4 frunzulite si in doza de 1-1,5 l/ha, pentru combaterea costreiul (Sorghum halepense) din rizomi si a altor gramine perene, cand acesta are 15-20 cm, iar porumbul 4-6 frunze.

Pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene si a unora monocotiledonate, in postemergenta:

  • CEREDIN FORTE 464 SL – in doza de 1,0 l/ha pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, cand plantele de porumb au 4-6 frunze, iar buruenile sunt in faza de rozeta.
  • VECTOR – in doza de 0,4 l/ha pentru combaterea buruienile aflate in primele faze de vegetatie si in doza de 0,6 l/ha pentru combaterea celor aflate in stadii avansate de dezvolatre, ambele cu aplicare pana cand porumbul este in faza de 4-6 frunze.

Buruienile, daca nu sunt combatute, pot concura porumbul diminuand productiile, mai ales acum cand verile sunt din ce in ce mai secetoase, iar precipitatiile sunt mai putine sau sunt distribuite neuniform.

Pentru combaterea buruienilor graminee si a celor cu frunza lata, in faza optima, erbicidul ASTRAL 40 OD poate fi aplicat impreuna cu erbicidele CEREDIN FORTE 464 SL sau VECTOR.

Important! ASTRAL 40 OD este compatibil cu fertilizantii foliari din gama MICROFERT, pentru prevenirea carentelor de zinc si a altor nutrienti necesari cresterii si dezvoltarii plantelor de porumb.