Solutii iscusite si complete in postemergenta pentru erbicidarea porumbului

Scris de Echipa Alcedo

Culturile de porumb sunt deja rasarite, se anunta si ceva ploi, deci sunt conditii bune pentru aplicarea erbicidelor in postemergenta.

Cantitatea de apa acumulata in sol in ultima perioada, chiar daca nu a fost suficienta, a facut ca buruienile sa rasara in numar mare, mai ales acolo unde nu s-a erbicidat in preemergenta.

Momentul aplicarii pentru multe erbicide care se aplica in postemergenta este conditionat de faza de vegetatie a porumbului, respectiv pana la 4-6 frunze, faza in care se afla porumbul acum, in majoritatea zonelor!

Ce erbicide sunt recomandate pentru cultura de porumb in perioada de vegetatie?

In portofoliul de PRODUSE ISCUSITE gasiti solutii atat pentru combaterea buruienilor graminee, cat si pentru combaterea buruienilor cu frunza lata.

ASTRAL 40 OD este un produs conditionat sub forma de suspensie concentrata uleioasa (ulei vegetal de floarea soarelui) fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem, ce contine nicosulfuron 40 g/l, substanta activa din grupa erbicidelor sulfonilureice. Este un erbicid sistemic selectiv care este absorbit prin frunze si radacini, se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le uscarea. ASTRAL 40 OD combate atat buruieni monocotiledonate anuale si perene, cat si dicotiledonate anuale.

CEREDIN FORTE 464 SL este omologat pentru cultura de porumb pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene. Este o combinatie de 2 substante active, contine 344 g/l acid 2,4 D din sare de dimetilamina si 120 g/l dicamba. Aplicat pe buruieni, acesta adera la suprafata frunzei si patrunde in planta. O parte din substanta activa este transportata catre varfurile de dezvoltare, iar alta spre radacina. Datorita excesului de auxine ce apare in interiorul buruienii, metabolismul acesteia devine extrem de ridicat, celulele se alungesc, iar cresterea devine necontrolata. In final, ca urmare a consumului ridicat de resurse metabolice, buruienile se usuca.

VECTOR (florasulam 6,25 g/l + acid 2,4 D 300 g/l) este un erbicid sistemic cu aplicare in postemergenta, destinat combaterii buruienilor cu frunza lata, ce se poate aplica la temperaturi de peste 5°C, spre deosebire de produsele standard care devin active numai la temperaturi de peste 8-10°C. Este un erbicid selectiv pentru hibrizii de porumb. In doza de 0,4 l/ha combate un procent mai mare de 95% din buruienile aflate in primele faze de vegetatie, iar pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0,6 l/ha. Atentie! Produsul nu se aplica la cultura de porumb daca s-au facut tratamente cu insecticide organofosforice.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO