Solutia consacrata pentru protectie maxima in cultura de porumb – CEREDIN PLUS !

Scris de Echipa Alcedo

Dupa cum stim cu totii, porumbul este o cultura predispusa la imburuienare, fapt pentru care erbicidarea reprezinta o veriga tehnologica extrem de importanta. Asa ca, in momentul in care nu va mai ploua si aveti posibilitatea sa intrati in camp, erbicidarea nu trebuie neglijata, mai ales ca ploile au favorizat cresterea buruienilor. In newsletter-ul de astazi va reamintim sa utilizati pachetul tehnologic CEREDIN PLUS, pe care-l gasiti in portofoliul companiei ALCEDO. Acest pachet contine doua erbicide importante, ce va ajuta sa scapati de buruieni, si anume: ASTRAL 40 SC si CEREDIN SUPER 40 SL.

Asadar, ASTRAL 40 SC este un erbicid sistemic selectiv, fabricat in Romania, care absorbit prin frunze si radacini se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le uscarea. Formularea moderna, pe baza de ulei de floarea-soarelui, faciliteaza translocarea rapida a substantei active in buruienile tinta si, de asemenea, creste selectivitatea fata de porumb. Spectrul actiunii cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de Setaria, Echinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium si Avena), monocotiledonate perene (Sorghum halepense – din rizomi si din seminte, Agropyron repens), precum si dicotiledonate anuale (Amaranthus spp si specii de crucifere).

Daca observati in cultura dumneavoastra de porumb buruieni precum mohorul, iarba barboasa, costreiul din seminte, puteti folosi ASTRAL 40 SC, in doza de 0,8 l/ha, iar pentru costreiul din rizomi, in functie de gradul de infestare 1-1,5 l/ha. Se aplica in postemergenta, incepand de la 2 frunze ale culturii de porumb pana in stadiul de 6-8 frunze. La efectuarea tratamentelor trebuie sa tinem cont ca temperatura sa nu fie mai mica de 5 grade Celsius si mai mare de 25 grade Celsius. Nu este recomandat sa se efectueze erbicidarea daca exista posibilitatea de precipitatii in urmatoarele doua ore de la aplicare.

Este bine de stiut ca erbicidul ASTRAL 40 SC este compatibil si se poate aplica in amestec cu :

MICROFERT-U in doza de 5 l/ha;

– MICROFERT ZINC in doza de 5 l/ha;

FOLIMAX Zn 700 SC in doza de 1 l/ha;

– FOLIMAX Zn 27 in doza de 1,6 l/ha;

– FOLIMAX MAIZE SC in doza de 1,5 l/ha pentru prevenirea carentelor de zinc si a altor nutrienti necesari culturilor de porumb.

Despre CEREDIN SUPER 40 SL va spunem ca este un erbicid sistemic selectiv, postemergent, fabricat in Romania, util in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de porumb. Complementaritatea puternica a celor doua substante active (acid 2,4-D si dicamba) asigura o eficacitate ridicata a produsului. Dupa tratament, cele doua substante active din compozitia produsului sunt absorbite rapid prin frunze si radacini si opresc cresterea si dezvoltarea buruienilor dicotiledonate, provocandu-le uscarea.

Produsul se aplica in doza de 1 l/ha, cand porumbul are pana in 4-6 frunze, buruienile au 2-4 frunze, iar palamida este sub 10 cm inaltime. In functie de zona si starea de imburuienare a culturilor, CEREDIN SUPER 40 SL se aplica numai cu mijloace de erbicidat terestre, in volume normale de apa (250-400 l apa/ha) si pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii pe culturile si terenurile invecinate unde poate provoca efecte fitotoxice. Se recomanda ca erbicidarile sa fie facute cand temperatura ambianta este mai mare de 8 grade Celsius, dar sa nu depaseasca 25 grade Celsius.

Avand in vedere utilitatea pachetului CEREDIN PLUS, reamintim ca achizitionand acest pachet si indeplinind conditiile contractuale beneficiati de o reducere de 38,26%, platind doar 159,90 RON/ha, fara TVA. Pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 259,00 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 320 puncte.

Pentru a achizitiona acest pachet, va rugam sa contactati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau sa intrati pe site-ul www.alcedoltd.ro/ Sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.