Soiurile de orz Cardinal si Saphira, potential de productie ridicat!

Pentru acei fermieri care inca nu au apucat sa achizitioneze seminte de orz pentru aceasta toamna, va aducem astazi in atentie doua soiuri cu insusiri fiziologice foarte bune, dar si cu indici de calitate de remarcat. Este vorba despre: Cardinal, de la INCDA Fundulea si Saphira de la firma Biocrop, pe care le gasiti in portofoliul de “Seminte iscusite de la ALCEDO”.

Cardinal 

Referitor la soiul de orz Cardinal, acesta este un soi semiprecoce, talia plantelor spre medie, rezistenta buna la iernare, la cadere, dar si la seceta si sistavire. Cardinal este, de asemenea, rezistent la boli ca: fainare (Erysiphe hordei), rugina bruna (Puccinia hordei), sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea), si sensibil la patarea reticulara (Pyrenophora  teres). In ceea ce priveste indicii de calitate, soiul de orz Cardinal are un continut de proteina de 9,36%, continut de amidon 60%, MMB- 47 g. Totodata, se remarca ca un soi cu potential productiv ridicat.

Cel de-al doilea soi pe care vi-l recomandam, Saphira, este unul de toamna, cu sase randuri de boabe, folosit pentru furaj. Talia plantelor este una medie, tolerand foarte bine gerul, seceta, si avand, totodata, si o rezistenta foarte buna la inclinare si frangere. Se preteaza a fi cultivat in toate zonele de cultura a orzului ale Romaniei, iar densitatea la semanat este de 300-350 boabe germinabile/m². Prezinta o toleranta mare la boli, inclusiv la fuzarioza, si mai mult decat atat are un potential productiv destul de ridicat.

Avand in vedere informatiile furnizate astazi, daca vreti sa semanati in aceasta perioada cele doua soiuri prezentate, va rugam ca pentru mai multe detalii sa contactati reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.