Soiul de grau SORRIAL – potential de productie de peste 10.000 kg/ha

Scris de Echipa Alcedo

Fermierii care au ales soiul de grau SORRIAL au obtinut in 2021 productii de peste 10.000 kg/ha, acolo unde conditiile au fost prielnice, motiv pentru care vi-l recomandam si in acest sezon, campania de insamantare fiind inca in desfasurare. Daca nu v-am convins cu faptul ca are un potential de productie ridicat, gasiti in continuare mai multe detalii despre insusirile fiziologice, toleranta la boli si indicii de calitate ai iscusitului SORRIAL:

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat
  • alungirea paiului: semi-timpurie
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: mica-medie
  • boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: tolerant
  • toleranta la seceta: tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
  • rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
  • septorioza (Septoria tritici): putin sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12-16%
  • energie: 220-250
  • segment de panificatie: grau de calitate superioara
  • potential de productie ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO