Soiul de grau AVENUE, in portofoliul de “Seminte iscusite” de la ALCEDO!

Scris de Echipa Alcedo

De ce am ales acest soi in portofoliul nostru de “Seminte iscusite”? Simplu, pentru ca a confirmat!

Cu infloritul cel mai timpuriu din piata, odata cu orzul, cu o capacitate mare de infratire, toleranta foarte buna la inghet, la cadere, dar si la seceta, AVENUE este astazi unul dintre soiurile preferate de catre fermieri. De asemenea, are toleranta foarte buna la boli ca: rugina bruna (Puccinia recondita), dar si la fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum). Despre indicii de calitate, soiul AVENUE are urmatoarele caracteristici: MMB 36-40 g, MH: 80 kg/hl, gluten 26-28%, proteina 12,8-13%, W cm3 250. Referitor la semanat, AVENUE se recomanda la o densitate de 370 – 400 b.g./mp. Cand se urmareste o inflorire foarte timpurie, se seamana cat mai devreme, insa se poate semana si in a doua parte a epocii optime, obtinand sigur o maturitate precoce. Talia plantelor este una mica spre medie, insusire mult apreciata de cultivatori.

Loturile de seminte din acest an pentru soiul AVENUE au o germinatie foarte buna (peste 97%), ca rezultat al unui proces riguros de productie in camp si conditionare in statie.

Rezultatele foarte bune obtinute cu acest soi sunt confirmate chiar de catre fermierul Vicentiu Cremeneanu – care a obtinut anul acesta in Oltenia, in inima secetei, in ferma de la Deveselu 10.280 kg/ha, cu umiditate 14% si proteina 11.5%,  pe o suprafata de 20 hectare.

Cei care vor sa cumpere acest soi de grau, pot lua legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dvs.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.