Soiul de grau ANAPURNA, indici de calitate superiori si potential de productie foarte ridicat

Scris de Echipa Alcedo

Sezonul 2020-2021 a fost unul foarte bun pentru fermierii care au ales soiul de grau ANAPURNA, ajungand la productii de pana la 10.851 kg/ha in zona de nord-vest a tarii. Acest lucru ne indreptateste sa-l recomandam cu incredere si in aceasta toamna.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat (ariste albe lungi si lucioase)
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: medie
  • boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului si de calitate PREMIUM
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: foarte tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte tolerant
  • rugina bruna (Puccinia recondita): mediu tolerant
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 13-14%
  • energie: 280
  • segment de panificatie: calitate buna
  • potential de productie foarte ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania, cu recomandarea de a se evita solurile reci, umede si zonele depresionare
  • densitate optima: 400-430 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO