Sfaturi privind protectia vitei de vie

Scris de Echipa Alcedo

Alcupral-50-PUChiar daca astazi vremea nu permite efectuarea de lucrari in viticultura, totusi, in multe zone agricole din tara taierile la vita de vie au inceput. Asa ca astazi va aducem informatii si sfaturi despre protectia vitei de vie, si anume cum sa combateti anumite boli precum: excorioza, antracnoza, cancerul bacterian, etc. Pentru acest lucru va recomandam sa efectuati tratamente fitosanitare, iar unul dintre produsele pe care le puteti utiliza este fungicidul pe baza de cupru, Alcupral 50PU.

Acesta se utilizeaza in doza de 3 kg/ha, intr-un volum de apa de 1.000 l/ha care sa asigure o imbaiere completa a plantelor. Cantitatea de cupru ce va cade pe suprafata solului va contribui la dezinfectia acestuia si reducerea riscului de aparitie a infectiilor ulterioare de mana, ce pot evolua din frunzele uscate de pe sol. De asemenea, acest tratament grabeste cicatrizarea, in urma taierilor, reducand astfel perioada de lacrimare.

Dupa efectuarea primului tratament pe baza de cupru, la cateva zile, in functie de presiunea de infectie cu daunatori si de tratamentele efectuate in anii anteriori, recomandam aplicarea produsului Nuprid Oil 004CE, in concentratie de 1%, pentru combaterea a diverse insecte daunatoare sau a oualelor de acarieni. Atentie! Acest tratament se aplica pana la pornirea in vegetatie a viei, inceputul dezmuguritului.

Echipa ALCEDO