Sfaturi iscusite pentru o tehnologie corecta la floarea soarelui

Scris de Echipa Alcedo

Romania este cel mai mare producator de floarea soarelui din Uniunea Europeana. Cum au reusit fermierii romani sa aiba productii ridicate si de calitate, in conditiile meteorologice din ultimii ani?

Simplu, au luat decizii iscusite! Au ales hibrizi cu genetica de ultima generatie, carora le-au asigurat o tehnologie adecvata, cu produse de protectia plantelor de foarte buna calitate.

Dar sa le luam pe rand! Primul pas pentru a avea o productie ridicata si de calitate este tratamentul semintei, care se poate face cu insecticidul LANGIS, impreuna cu fertilizantul MICROFERT U.

Imediat ce planta a rasarit, o putem proteja de atacul daunatorilor cu insecticidul FASTER DELTA, aplicat impreuna cu un adjuvant. Si pentru ca am vorbit de insecticide, tot in portofoliul de PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO gasiti si un insecticid biologic, DIPEL DF.

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale in preemergenta puteti aplica erbicidele TENDER si SILBA, iar dupa rasarirea plantei de cultura se pot aplica erbicidele LISTEGO si LISTEGO PLUS, dar numai la hibrizii rezistenti la imazamox. Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene in postemergenta, puteti aplica unul din erbicidele LEOPARD 5 EC, MATADOR MAX sau RANGO, in functie de spectrul de buruieni care trebuie combatute.

Pentru combaterea bolilor, in functie de problemele care apar in cultura, puteti alege unul din fungicidele iscusite COMET, MIRADOR XTRA si TOPGUARD 25 SC.

Dar pentru a beneficia de o eficacitate ridicata a produselor pe care le veti alege, va recomandam aplicarea impreuna cu un adjuvant precum VITAL 90 sau SILWET STAR.

Informatii detaliate despre o tehnologie corecta puteti urmari in videoclipul de mai jos.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO